Toate Ciclism Alergare Triatlon Ski & Snowboard

Antrenamentul de forta pentru inot – Partea a II-a

Antrenamentul de forta pentru inot – Partea a II-a
Publicat: 25 November 2011 Categorie: Antrenament

In continuarea materialului trecut, detaliem planul de antrenament pentru inotatorii pentru un plus de forta. Detalii»

 

Antrenamentul de forta pentru inot

Antrenamentul de forta pentru inot
Publicat: 17 November 2011 Categorie: Antrenament

Nu este niciun fel de mister ca cel mai simplu mod de a deveni bun la un sport este antrenamentul. Dar aici apare o intrebare: ca sa fiu un bun inotator este suficient doar sa inot, chiar daca o fac mult? Detalii»

 

Primul tau triatlon. Ce echipament iti este cu adevarat necesar

Primul tau triatlon. Ce echipament iti este cu adevarat necesar
Publicat: 16 November 2011 Categorie: Echipamente

Acest articol iti arata echipamentul de baza de care ai nevoie, ca incepator, pentru toate cele trei probe – inot, alergare si ciclism. Azi vom incepe cu prima proba. Detalii»

 

Alimente antiinflamatoare

Alimente antiinflamatoare
Publicat: 08 November 2011 Categorie: Nutritie

Inflamatia este reactia tesutului la iritatii, accidentari sau infectii. Simptomele inflamatiei sunt multiple: durere, umflaturi si uneori chiar reducerea mobilitatii zonei afectate. In mod normal gandul ne duce la afectiuni ca artrita cand vorbim de inflamatii. Pot avea alimentele pe care le consumam un impact asupra acestei situatii neplacute care este inflamatia? Unii experti sunt de parere ca da iar alimentele de mai jos ar fi cele folositoare. Detalii»

 

Marimea portiei de mancare

Marimea portiei de mancare
Publicat: 04 November 2011 Categorie: Nutritie

Fast-food-urile servesc portii extra pentru doar cativa bani in plus, pe cand alte restaurante au chiar si portiile standard supradimensionate. Dar nu doar in locurile publice mancarea abunda. Iti mai aduci aminte cand ai mancat o punga intreaga de chips-uri si un flacon de 2 litri de suc de unul singur? Detalii»

 

Alimentatia in sezonul rece

Alimentatia in sezonul rece
Publicat: 27 October 2011 Categorie: Nutritie

A face sport pe timp de iarna ridica niste provocari suplimentare. Asa ca oricine se antreneaza pe vreme rece trebuie sa stie cateva lucruri care vizeaza siguranta si buna desfasurare a antrenamentului. Multa lume nu stie ca nu doar hipotermina, degeraturile si bolile sunt o amenintare. La fel de mult si dieta influenteaza rezultatele pe care le ai in urma antrenamentelor. Detalii»

 

Ciprian Balanescu este noul campion national de triatlon

Ciprian Balanescu este noul campion national de triatlon
Publicat: 19 September 2011 Categorie: Alte articole

Campionatele Nationale de Triatlon s-au consumat weekend-ul trecut la Mamaia. Desfasurate pe traseul Mamaia Triathlon Challenge, intrecerea s-a desfasurat in paralel cu Campionatul Balcanic de Tritalon, gazduit in premiera de tara noastra. Detalii»

 

Campionatele Balcanice de Triatlon, pentru prima data in Romania

Campionatele Balcanice de Triatlon, pentru prima data in Romania
Publicat: 08 September 2011 Categorie: Alte articole

Ca si ciclismul, triatlonul incepe sa fie tot mai popular. Concursurile din acest an au fost mai bine coordonate, mai atractive si, cel mai important, cu multi concurenti. Intrecerile desfasurate pana acum i-au pus la incercare pe toti cei care au participat si le-au organizat, totul culminand cu Mamaia Triathlon Challenge. Si pe langa sportul de masa care s-a dezvoltat, iata ca si Federatia Romana de Ciclism si Triatlon a reusit aducerea Campionatului Balcanic in Romania. Detalii»

 

Alexandru Diaconu, prezent la Campionatul Mondial de Triathlon

Alexandru Diaconu, prezent la Campionatul Mondial de Triathlon
Publicat: 06 September 2011 Categorie: Alte articole

Usor, usor, sportul romanesc isi croieste loc si pe scenele de unde a lipsit pana acum. Triathlonul este un astfel de capitol, dar Alexandru Diaconu a reusit sa sparga gheata: va fi prezent in acest weekend la Las Vegas, unde se desfasoara Campionatele Mondiale de Triathlon. Detalii»

 

Nu neglija proba de inot

Nu neglija proba de inot
Publicat: 12 August 2011 Categorie: Antrenament

Prima proba a unui concurs de triatlon este cu siguranta si cea mai umeda. Dar ar trebui sa fie si cea mai placuta si mai putin obositoare parte a unui astfel de concurs. Un parcurs bun in apa poate fi decisiv pentru rezultatul final, indiferent daca intrecerea este mai lunga sau mai scurta. Desi nu ar trebui sa fie cea mai grea parte a unui triatlon, felul in care parcurgi proba de inot influenteaza enorm mersul celorlalte doua. Detalii»