Antrenamentul de forta pentru inot – Partea a II-a

Antrenamentul de forta pentru inot – Partea a II-a
Publicat: 25 November 2011 Sporturi: Triatlon

In continuarea materialului trecut, detaliem planul de antrenament pentru inotatorii pentru un plus de forta. Detalii»

 

Antrenamentul de forta pentru inot

Antrenamentul de forta pentru inot
Publicat: 17 November 2011 Sporturi: Triatlon

Nu este niciun fel de mister ca cel mai simplu mod de a deveni bun la un sport este antrenamentul. Dar aici apare o intrebare: ca sa fiu un bun inotator este suficient doar sa inot, chiar daca o fac mult? Detalii»

 

Schiaza in siguranta!

Schiaza in siguranta!
Publicat: 15 September 2011 Sporturi: Ski & Snowboard

Ski-ul este este una din cele mai indragite ativitati pe timp de iarna, fie ca vorbim de tineri sau adulti. Din pacate, bucuria multora este stricata de accidentarile care apar in timpul coborarilor. Si cauzele pot fi numeroase: cazaturi, elongatii ale muschilor, etc. Asa ca incercam sa te ajutam cu niste sfaturi pentru a nu-ti strica excursia la munte. Detalii»

 

Respira corect!

Respira corect!
Publicat: 16 August 2011 Sporturi: Alergare

Daca picioarele te tin fara probleme, dar respiratia este cea care iti strica planurile cand alergi, nu iti pierde cumpatul. Cu totii ne-am lovit de frustrarea care te cuprinde cand cineva pare ca alerga pe tine cu minimul de efort si parca nici nu respira. Dar stai linistit, si ei au fost ca tine la inceput. Detalii»

 

Nu neglija proba de inot

Nu neglija proba de inot
Publicat: 12 August 2011 Sporturi: Triatlon

Prima proba a unui concurs de triatlon este cu siguranta si cea mai umeda. Dar ar trebui sa fie si cea mai placuta si mai putin obositoare parte a unui astfel de concurs. Un parcurs bun in apa poate fi decisiv pentru rezultatul final, indiferent daca intrecerea este mai lunga sau mai scurta. Desi nu ar trebui sa fie cea mai grea parte a unui triatlon, felul in care parcurgi proba de inot influenteaza enorm mersul celorlalte doua. Detalii»

 

Energie mentala

Energie mentala
Publicat: 02 August 2011 Sporturi: Ciclism, Alergare, Triatlon, Ski & Snowboard

Uneori nu ai chef de antrenament. Pur si simplu, nu iti vine sa iesi pentru nimic in lume. Dar este ceva normal ceea ce ti se intampla. Oboseala mentala afecteaza in mod negativ performanta sportiva conform studiilor de specialitate. Intr-un astfel de studiu, sportivi de aceeasi valoare au fost impartiti in 2 grupuri: unii au avut de indeplinit o sarcina cognitiva care i-a solicitat cerebral, pe cand ceilalti s-au uitat la un film. Cand au fost pusi sa faca efort, primii au avut un randament fizic mult mai mic decat cei din al doilea grup. Asadar, concluzia este simpla: performanta are de suferit cand creierul este obosit. Detalii»

 

Cum ne ferim de accidentari

Cum ne ferim de accidentari
Publicat: 19 July 2011 Sporturi: Alergare

Pentru a te antrena trebuie sa fii 100% apt fizic. O accidentare poate aparea oricand si poate anula luni intregi de antrenament. Asa ca am cules cele mai importante 10 sfaturi legate de preventia accidentarilor. Astazi, primele 5. Detalii»

 

Primul concurs – ziua cursei

Primul concurs – ziua cursei
Publicat: 19 May 2011 Sporturi: Ciclism

A sosit ziua cea mare, ziua concursului. Astazi, in cateva ore, se va vedea rezultatul pregatirii tale. Vei afla daca vei duce acasa cupa si daca vei avea un motiv de mandrie pentru tot restul anului. In randurile care urmeaza am notat niste ponturi care sa iti netezeasca drumul spre victorie. Detalii»

 

Primul concurs - Ziua dinaintea cursei

Primul concurs - Ziua dinaintea cursei
Publicat: 12 May 2011 Sporturi: Ciclism

Maine e ziua cea mare, ziua concursului. Tot antrenamentul, toata munca, toate sacrificiile vor fi rasplatite maine. Si intr-adevar, e foarte lucioasa cupa care este rezervata invingatorului. Pana la urma, de ce nu ai fi chiar tu cel care o duce acasa? Totusi, ca toate lucrurile sa mearga ca unse, iata cam cum ar trebui sa arate ziua dinaintea cursei. Detalii»

 

Primul concurs - Antrenamentul

Primul concurs - Antrenamentul
Publicat: 04 May 2011 Sporturi: Ciclism

Vreau sa fac miscare. Trebuie sa fac miscare. Voi face… Cam aceste cuvinte ti le repeti adesea. Si intr-adevar, de dorinta nu ducem lipsa, dar de timpul, motivatia si restul lucrurilor de care ai nevoie pentru a incepe sa te misti nu poti zice acelasi lucru. Totusi, care ar fi cel mai bun mod sa incepi sa faci miscare? Sa pedalezi, de exemplu? Participa la o cursa si ai sa vezi ca nu totul se rezuma la sudoare si noroi. Ai parte si de multa distractie. Citeste in urmatoarele randuri cum sa abordezi prima ta cursa de ciclism astfel incat sa astepti cu nerabdare urmatoare. Detalii»