Arena Paltinis – un nou complex de partii in Romania

Arena Paltinis – un nou complex de partii in Romania

Publicat: 01 January 2011 Sporturi: Ski & Snowboard

Cel mai nou complex de partii din Romania se va deschide la inceputul lunii decembrie, pe platoul dinaintea intrarii in statiunea Paltinis, la un nivel de calitate comparabil cu orice statiune din restul Europei.

Ideea proiectului Arena Paltinis ii apartine lui Andy Fazekas. Martin Freinademetz a pus la bataie experienta sa in sporturile de iarna si know-how-ul austriac iar Aurel Balu a venit cu utilajele necesare unui proiect de o asemenea anvergura.

Martin Freinademetz este multiplu campion mondial la snowboard si organizatorul celui mai dur raliu de hard enduro din lume, RedBull Romaniacs. Andy Fazekas are nu mai putin de 11 titluri nationale la snowboard. Aurel Balu este membru al clubului Crazy Bike si un impatimit al sporturilor de iarna. „Ne-am dorit foarte mult sa ducem la bun sfarsit un asemenea proiect pentru ca schiul si snowboardingul sunt niste sporturi extraordinar de frumoase iar copiii merita sa beneficieze de un resort de schi cu toate facilitatile. Vor urma multe alte surprize, destinate in special familiilor”, spune Martin Freinademetz, unul dintre initiatorii acestui proiect.

Complexul este compus din cinci partii, patru cu lungimi intre 600 si 700 de metri si una pentru copii si incepatori, lunga de 250 de metri, dotata si cu nocturna.

Transportul pe cablu va fi asigurat de patru teleschiuri. Instalatiile partiilor de lungime mare vor avea o capacitate de 1200 de persoane pe ora iar instalatia partiei de începatori poate deservi circa 500 de persoane pe ora. Complexul are o parcare de 300 de locuri si un apres schi bar cu o capacitate de 200 de persoane. Schiorii sibieni si din judetele apropiate nu vor mai depinde de capriciile vremii.

Fie ca ninge, fie ca este senin si soare, partiile de la Arena Paltinis vor fi acoperite întreg sezonul de zapada artificiala, produsa dintr-un rezervor de apa artificial, construit special pentru a oferi materie prima tunurilor de zapada. Intreaga instalatie a fost importata din Austria si a fost instalata de specialisti de acolo. „In primul si in primul rand este un resort dedicat special familiilor si copiilor. Dar sunt convins ca si schiorii avansati vor avea fun-ul lor aici”, spune Andy Fazekas.

De asemenea, Arena Paltinis va avea in curand cel mai modern snow park din Romania, un park destinat schiorilor si snowboarderilor format din rampe naturale pentru sarituri unde se vor intalnii tinerii pasionati de astfel de experiente.
Arena Paltinis vine cu una dintre cele mai convenabile oferte din tara. O cartela pentru o zi intreaga, cu urcari nelimitate, va costa doar 50 de lei. In paralel, va functiona si un sistem de cartele pe puncte. Cardurile cu puncte echivalente a 25 de lei asigura 10 urcari pe partiile mari si 15 urcari pe partia de incepatori. Copiii pana la 6 ani, insotiti de parinti, au gratuitate. Elevii și pensionarii se bucura de reduceri la cartele si cardurile de puncte.

   

Ti-a placut?

Pentru evenimente similare, te poti inscrie la newsletter-ul nostru.

   
 

Tag-uri