Ghid de cumparare clapari de ski

Ghid de cumparare clapari de ski

Publicat: 10 November 2011 Sporturi: Ski & Snowboard

Primul lucru pe care trebuie sa il faci cand mergi sa iti cumperi clapari este sa alegi un magazin specializat si cu o reputatie buna. Dincolo de acest aspect, mai important este ca vanzatorii sa fie cunoscutari, daca nu schiori ei insisi. Ideea este ca trebuie sa ai incredere in cei de la care vrei sa iti cumperi claparii.

Nu toti claparii sunt la fel. Fiecare marca are propria latime, iar marimile nu corespund mereu. Intotdeauna cand probezi o pereche de clapari, fa-o cu perechea de sosete pe care o vei purta si pe partie. Claparii sunt foarte rigizi, dar in acelasi timp comozi pentru picior, asa ca nu folosi o pereche de sosete care te-ar putea strange. Cu cat vei fi un skior mai priceput, cu atat vei avea nevoie de clapari mai rigizi, pentru ca acestia raspund mai repede la miscarile picioarelor. Un alt lucru de care trebuie sa tii cont este ca picioarele tale au tendinta sa se umfle pe masura ce ziua de ski se desfasoara, asa ca ia in clacul si acest lucru cand alegi claparii.

Daca totusi ai ajuns pe partie si nu claparii nu sunt comozi, apeleaza la un boot fitter. Acestia sunt niste oameni care au invatat la scolile de ski sa potriveasca in legatura claparii. Recomandat este sa nu ajungi sa apelezi la ajutorul acestora, ci atunci cand mergi sa iti cumperi claparii ai in vedere orice particularitate a picioarelor tale.

Preturile claparilor variaza in functie de brand si materiale folosite. De obicei, o pereche de clapari pentru incepatori nu ar trebui sa depaseasca circa 100 de dolari, dar modelele personalizate nu iti vor cruta buzunarele.

   

Ti-a placut?

Pentru evenimente similare, te poti inscrie la newsletter-ul nostru.