Planificarea vacantei de ski

Planificarea vacantei de ski

Publicat: 03 November 2011 Sporturi: Ski & Snowboard

Rezervarea hotelului. Aceasta se face de obicei de sambata pana sambata, cel putin la majoritatea hotelurilor din Europa, deci va trebui sa iti faci planurile in functie de acest lucru. Daca mergi cu avionul, asigura-te ca poti face check-in mai devreme sau mai tarziu, dupa caz, ca sa nu fii nevoit sa astepti o zi intreaga pentru preluarea camerei.

Optiuni pentru masa. La majoritatea hotelurilor vei putea sa alegi un program pentru servit masa. Un program complet (full board) inseamna mic dejun, pranz, cina, pe cand un half-board este mic dejun si pranz. Alte hoteluri include odata cu rezervarea camerei un mic dejun, dar acest lucru nu este valabil la toate. Deci o idee buna este sa verifici acest aspect inainte de a face rezervarea.

Bagajele. Trebuie sa fii pregatit pentru cazul in care bagajele iti vor fi uitate in aeroport daca planuiesti sa calatoresti cu avionul. Asa ca iti poti pune claparii si costumul de schi intr-un bagaj de mana, ca sa nu fie nevoie sa astepti sosirea restului bagajelor pentru a schia.

Inchirieri auto. Din nou, este o optiune foarte buna daca planuiesti sa mergi avionul la schi. Asigura-te ca vei lua o masina 4×4 cu toate dotarile de iarna, dar si cu un portbagaj pentru schiuri.

Internet. Un hotel care se respecta nu va avea lacune la acest capitol, dar va fi necesar sa te interesezi daca Wi-Fi este disponibil in camere sau doar in anumite spatii ale hotelului.
Ski Pass. Cea mai buna varianta este, fara indoiala, un ski pass pe mai multe zile. Este cea mai ieftina varianta.

Nu uita aparatul foto. Iti va parea teribil de rau daca vei face asta. Nu exista statiune de ski fara privelisti incredibile!

   

Ti-a placut?

Pentru evenimente similare, te poti inscrie la newsletter-ul nostru.