O sarbatoare a atletismului: Bucharest International Marathon

O sarbatoare a atletismului: Bucharest International Marathon

Publicat: 10 October 2011 Sporturi: Alergare

Vremea a fost sub orice critica duminica trecuta in orasul de pe malul Dambovitei, cel putin daca intrebi o persoana sedentara. Si cum putea fi altfel cand la munte ningea si toamna isi intra in drepturi? Totusi, pentru 2.000 si ceva de oameni prea putin au contat cativa stropi de ploaie si o mana de grade Celsius. Prea putine motive pentru a sta in casa. Unii dintre participanti se antreneaza de ani intregi pentru acest eveniment, pe cand altii de abia acum au prins gustul acestei discipline.

Oricum ar fi, de la cei aproape 400 de participanti cati erau in 2008 la peste 2.000, cati au fost anul acesta, este cale lunga. A fost un eveniment international – foarte bine! Dar cati din participanti au fost straini? Asadar, ochii romanilor s-au deschis si si-au dat seama ca sportul nu este doar biletul de evadare a unor oameni care nu prea au alte optiuni, ci este si un mod excelent de socializare, de petrecere a timpului liber, de insanatosire si de autodepasire. Pentru cei care se plang ca sunt prea ocupati sa isi gaseasca timp sa faca miscare, iata exceptia. Sau mai bine zis exceptiile – peste 2.000 la numar. Copii, tineri, adulti, varstnici, barbati sau femei.

Castigatorul absolut al Maratonului a fost ethiopianul Tekla Metafeiru Getu. Africanul a terminat cursa in 2 ore, 17 minute si 21 de secunde. Primul roman a fost Gheorghe Surlea, sosit pe locul al 5-lea. Dar parca toti participantii au fost campioni. Puteau sa stea bine-mersi acasa, la caldura, ascunsi sub o patura si sa butoneze telecomanda pana la loc comanda.
Si nu doar pasionatii atletismului au alergat. Victor Hanescu si Narcis Raducan au fost prezenti. Si cum puteau lipsi cand intrecerea a avut scop caritabil? Banii stransi vor fi donati Fundatiei Hospice Casa Sperantei.

   

Ti-a placut?

Pentru evenimente similare, te poti inscrie la newsletter-ul nostru.