Patrick Makau stabileste un nou record mondial la maraton

Patrick Makau stabileste un nou record mondial la maraton

Publicat: 26 September 2011

Kenyanul nu s-a multumit sa castige detasat cursa in lungime de 42,195 de kilometri, ci a tinut neaparat sa o faca intr-un mare stil. El a mai “taiat” 20 de secunde din precedentul record mondial stabilit de Haile Gebrselassie in urma cu 3 ani, tot la Berlin. Timpul lui Makau a fost de 2:03:38.

Makau se bucura din plin dupa victoria sa. A reusit o cursa fenomenala in care chiar Gebrselassie a abandonat, prin care si-a asigurat calificarea la Jocurile Olimpice din 2012 si postura de favorit al intrecerii. Africanul in varsta de 26 de ani este de parere ca vine o generatie care alearga foarte repede.

Cat despre legendarul Gebrselassie, atletul de 38 de ani se pare ca a ajunsul la apusul carierei sale. In noiembrie anul trecut el a abandonat in Maratonul din New York, iar acum la Berlin nu si-a gasit forma care la consacrat. Totusi, nu are de ce sa regrete. Etiopianul a stabilit nu mai putin de 27 de recorduri mondiale de-a lungul carierei sale. Desi este un sportiv cum doar la cateva generatii se naste unul, poate Gebrselassie a alergat destule curse.

   

Ti-a placut?

Pentru evenimente similare, te poti inscrie la newsletter-ul nostru.