Respira corect!

Respira corect!

Publicat: 16 August 2011 Sporturi: Alergare

Pentru a-si satisface nevoia de oxigen, organismul tau are nevoie de o cantitate considerabila de aer inspirat. Astfel, oxigenul ajunge in alveolele pulmonare unde intra in sange. Cu cat mai mult oxigen in sange, cu atat mai multa energie produsa si, implicit, o performanta mai buna. Atentie mare la un lucru – daca respiri repede nu inseamna ca primesti mai mult oxigen, pentru ca inspiratiile sunt mai superficiale.

Asadar, cum iti faci respiratia eficienta? In primul rand, trebuie mult exercitiu, mai ales pentru ca respiratia este o activitate inconstienta, ceea ce o face mai greu de controlat.

- Incepe cu o plimbare scurta. In timpul ei, concentreaza-te pe o inspiratie profunda. Cauta sa iti extinzi abdomenul cand inspiri. Incearca sa pastrezi un ritm al respiratiei constant pe parcursul plimbarii. Nu uita sa expiri si pune accentul pe o postura corecta. Mergi cu spatele drept si umerii relaxati.

- Dupa plimbare, mareste un pic pasul, in acelasi timp respirand in acelasi tipar. Acest lucru va necesita ceva mai multa concentrare, dar este destul de simplu de facut daca ii acorzi atentie. In continuare, incearca sa alergi in ritmul tau, fara sa uiti de micile sfaturi pentru o respiratie corecta.

Primele dati, acest exercitiu va fi un pic dificil , dar repetitia este cheia succesului. Incepe-ti fiecare antrenament cu aceasta rutina.

   

Ti-a placut?

Pentru evenimente similare, te poti inscrie la newsletter-ul nostru.