Cum sa alegi pantofii de ciclism

Cum sa alegi pantofii de ciclism

Publicat: 11 August 2011 Sporturi: Ciclism

De ce pantofi de ciclism?

Daca ai folosit pedale obisnuite pana acum, cu siguranta ai fost intrigat cand un ciclist cu picioarele bine prinse in pedalele sale a trecut furtunos pe langa tine. Dar probabil te-ai intrebat daca e o idee asa buna sa ai picioarele ancorate in pedale. Ei bine, raspunsul este da. Nu ai de ce sa te temi.

Pantofii de ciclism sunt in asa fel facuti incat sa fie compatibili cu anumite perechi de pedale pentru a-ti tine piciorul legat de acestea. Avantajul fundamental al acestui sistem este ca mai multa energie se duce in pedalat, decat in cazul pedalelor simple.

Tipuri de pantofi de ciclism

Pantofi Casual – Acesti pantofi sunt destinati celor care nu merg extrem de mult cu bicicleta si au nevoie de confortul unor pantofi normali cand se dau jos de pe aceasta. Singura diferenta dintre acest fel de pantofi si unul conventional sunt cele gaurile care iti permit montarea unui sistem compatibil cu pedalele automate.

Pantofi de Mountain Bike – Acestia au talpa mai rigida ca precedentii, dar un pic flexibila pentru a putea pasi atunci cand impingi mountain bike-ul. Cel mai adesea, acestia sunt cu scai, dar exista si modele cu siret. Modelele mai avansate iti ofera avantaje precum: talpa mai dura, greutate mai mica, protectie sporita pentru glezne sau elemente de siguranta mai avansate.

Pantofii de Sosea – Acestia se remarca prin talpa foarte rigida care este necesara transferului eficient de energie spre pedale. Este foarte incomod de mers in ei deoarece talpa este total inflexibila. Alte caracteristici ale pantofilor de sosea sunt ventilatia foarte buna si greutatea redusa. Unele modele de varf pot fi mulate dupa piciorul clientului cu ajutorul unor tehnologii.

   

Ti-a placut?

Pentru evenimente similare, te poti inscrie la newsletter-ul nostru.