5 lucruri de stiut despre triathlon

5 lucruri de stiut despre triathlon

Publicat: 05 July 2011 Sporturi: Triatlon

Dincolo de povestile frumoase pe care le auzi de la cei care participa la triathlon, trebuie sa mai stii cateva lucruri.

Iti va manca ceva timp

Daca deja ai inceput antrenamentele pentru primul triathlon, mai mult ca sigur ca asta nu mai e un secret. A gasi timp sa inoti, sa alergi si sa pedalezi este o provocare in sine. Si cu cat vrei sa participi la un triathlon mai lung, cu atat mai mult timp va trebui sa petreci antrenandu-te. Totusi, daca vei reusi sa impaci timpul necesar antrenamentelor cu programul tau poti considera ca esti expert in multi-tasking. Niste stretching in timpul micului dejun sau al pranzului va deveni floare la ureche.

Probabil va durea

Indiferent pe care parte il rasucesti, triathlonul este un sport care la un moment dat devine dureros. Primele concursuri vor fi eclipsate de introspectia Ce a fost in capul meu cand m-am apucat de sportul asta? De-a lungul probelor nu este exclus sa iti simti picioarele ca fiind secerate sau ca niste saci uzi de ciment. Singurul remediu impotriva durerii este antrenamentul. In timp organismul tau se va obisnui cu acest efort si ti se va parea floare la ureche sa alergi de la 20 de kilometri in sus sau sa pedalezi cateva ore. In acest punct, durerea intensa de la inceputul vietii tale de triathlonist va fi doar o amintire pe care te chinui sa o gasesti.

Triathlonul creaaza dependenta

In ciuda durerii, aceasta disciplina are harul de a intra pe sub pielea oamenilor. Indiferent ca vorbim despre oamenii motivati si pasionati cu care concuram cot la cot sau despre dorinta noastra nativa de a ne autodepasi si a ne demonstra ca nu exista nu pot, ci doar nu vreau.

Nu e tocmai ieftin

Chiar daca debutezi cu o bicicleta mai veche sau cu niste adidasi mai putin profi, pe parcurs vei avea tendinta sa iti upgradezi echipamentul. Lupta pentru a castiga cat mai multe secunde cu ajutorul materialelor va deveni tot mai aprinsa. Un sfat intelept ar fi sa ii anunti pe cei dragi de pasiunea ta crescanda pentru a le oferi o idee asupra directiei in care vor curge resursele financiare in urmatoarea perioada.

Dar merita!

Si cand gasesti pe cineva care sa ne contrazica, anunta-ne! Te vei imprieteni cu multi oameni de caracter si care ar putea servi oricand ca modele de viata. Triathlonul te va purta unde nu te gandeai ca poti ajunge, atat psihic, fizic, dar si emotional. Chiar daca prima remarca la un triathlon este ca Asa ceva este imposibil! e un lucru normal sa ai impresia ca poate este o povara prea grea de carat. Dar pe masura ce vei deveni mai experimentat si mai antrenat o sa vezi ca este foarte posibil sa depui un asemenea efort. Sa nu uitam vorba marelui spion britanic: Never say never!

   

Ti-a placut?

Pentru evenimente similare, te poti inscrie la newsletter-ul nostru.