Echipa Renault-Dacia: Anul viitor vrem sa ne aparam titlul cucerit la Skoda Velo Challenge

Echipa Renault-Dacia: Anul viitor vrem sa ne aparam titlul cucerit la Skoda Velo Challenge

Publicat: 27 June 2011 Sporturi: Ciclism

Am zis sa stam de vorba cu cativa din castigatorii competitiei si primii pe lista au fost cei clasati pe locul 1 la categoria masculin si categoria Auto, echipa Renault-Dacia Sport, o “multinationala” formata din Marin Marian, Andrin Cyril, Faudrin Guillame si Andrei Cristian Pop. Echipa a inregistrat cel mai bun timp din competitie, 1:58:13.

1. Care a fost cheia succesului la Skoda Velo Challenge? V-ati antrenat intens?

Cheia succesului a fost omogenitatea echipei, din toate punctele de vedere. Fiecare dintre noi a reusit timpi buni si foarte apropiati de ai celorlalti, in conditiile in care nu am reusit sa facem o recunoastere totala a traseului inainte de concurs, iar unul dintre noi parcurgand-ul la prima vedere.

Despre antrenament, putem spune ca, participand si pregatindu-ne si pentru alte competitii de MTB, am acumulat atat experienta, cat si conditie fizica, lucruri care ne-au ajutat foarte mult in obtinerea acestui rezultat.

Skoda

2. Mergeti cu bicicleta si in timpul liber sau doar ocazional?

Cu totii suntem sportivi in timpul liber, in special atrasi de ciclism, astfel ca mersul pe bicicleta ocupa un spatiu important in pregatirea noastra. Bicicletele noastre nu scapa fara cel putin doua zile de rulaj intr-o saptamana, pe sosea sau prin padure. Iar apoi sunt participarile la diferitele competitii de gen, in special MTB.

3. Ati venit la Skoda Velo Challenge cu gandul sa castigati?

Nu am venit cu gandul de a castiga, cel putin nu in clasamentul general, dar credeam ca avem o sansa la locul 1 in clasamentul de la categoria ‘’Auto’’. Necunoscand componenta celorlalte echipe nu am stiut cum se va desfasura totul. Dar oarecare sperante la un rezultat bun aveam. Insa cum orice este posibil, sa faci o pana, sau sa rupi lantul, am avut emotii pana la finalul cursei. Pana la urma, am avut sansa si am castigat.

4. Cum vi s-a parut prima editie a Skoda Velo Challenge? (organizare, concurenti, public, etc)

Ideea competitiei, in sine, a fost foarte buna, regrupand la start foarte multi prieteni, si de abia apoi concurenti. S-a simtit faptul ca cei prezenti nu au venit doar pentru a se lupta pentru pozitii in clasament, ci mai degraba pentru a se simti bine. Oricum toata lumea incuraja pe toata lumea, chiar daca se bateau pentru un loc pe podium. A fost un concurs in care fair-play-ul a fost la el acasa. Noi ne-am simtit excelent. Organizarea a fost ireprosabila, nu am gasit nici unul din noi vreun minus.

Iar premiile au fost formidabile, nu ne asteptam la asa ceva. Vorba unui coechipier: ‘’Am castigat unde trebuia’’. Speram ca la anul sa ne oferiti sansa de a ne apara titlul castigat anul acesta.

5. Cum v-ati distrat in weekend, alaturi de Yeti si bicicletele Ideal si celelalte premii?

Am avut un sfarsit de saptamana nemaipomenit, cu vreme buna si poteci uscate. Ne-am inteles de minune cu Yeti-ul, cu care am calatorit atat pe asfalt cat si pe drumuri de munte, prin zona Bran-Moeciu-Pestera. A fost masina noastra de asistenta pe parcursul weekend-ului.

Bicicletele Ideal sunt foarte bune pentru cei care isi doresc sa iasa la sfarsitul saptamanii pe drumuri de munte. Am facut o plimbare prin zona Fundata, si am ramas surprinsi intr-un mod placut. Unul dintre noi, mai obisnuit cu acrobatiile pe bicicleta, s-a aratat incantat de modul cum acestea reactioneaza.

Multumim Skoda pentru linistea pe care ne-a oferit-o Yeti, MBike, pentru organizarea Skoda Velo Challenge si D-lui Ion Trandafir pentru modul in care ne-a primit la pensiunea sa, precum si celorlalti sponsori care au acordat premii frumoase pentru echipa noastra.

   

Ti-a placut?

Pentru evenimente similare, te poti inscrie la newsletter-ul nostru.