Primii pasi pe pista de atletism

Primii pasi pe pista de atletism

Publicat: 22 June 2011 Sporturi: Alergare

Dar cu toate acestea, multi incepatori se feresc de acest teren, adesea pentru ca sunt intimidati din cauza ca nu cunosc regulile si eticheta acestui loc. Mai jos ai tot ce trebuie sa stii despre cum sa alergi pe pista in siguranta.

In ce directie alerg?

De obicei, directia de alergare este cea inversa acelor de ceasornic, dar nu este o regula fixa. Cel mai bine este sa te uiti cu atentie cand intri pe pista daca nu exista vreo mentiune legata de acest aspect. Daca nu, atunci sensul este cel clasic, contrar acelor de ceasornic.

Pe care culoar alerg?

Daca esti la inceput sau daca alergi intr-un ritm moderat sau mai scazut, este recomandat sa alergi pe ultimele doua culoare (cele aflate in exterior). Primele 3 culoare (1, 2 si 3) sunt rezervate celor care fac antrenamente de viteza.

Cati metri are o tura?

Pista are 400 de metri masurati pe primul culoar. Daca insa alergi pe ultimul culoar, distanta poate fi cu 50 de metri mai lunga.

Intrarea pe pista este cu taxa?

Majoritatea pistelor sunt gratuit de folosit, dar accesul este restrictionat intre anumite ore cand se desfasoara antrenamentele cluburilor sportive.

Cand nu pot intra pe pista?

Cum spuneam mai sus, accesul este restrictionat in timpul antrenamentelor cluburilor sportive si, implicit, si in timpul concursurilor. Unele cluburi au si o sectie pentru amatori si permit accesul acestora in timpul antrenamentului. Ca sfat general, cel mai bine este sa intrebi cand nu esti sigur ce poti face.

iPod, Mp3 player?

Nu este interzis sa ai in urechi castile unui iPod sau unui MP3 Player, dar acest lucru comporta niste riscuri. Nu mai esti asa atent la ce se intampla in jur si astfel apare riscul accidentarilor. Cel mai bine este sa iti pastrezi o ureche libera pentru a putea aloca niste atentie la ce se intampla langa tine.

Imi trebuie pantofi speciali?

In afara de situatia in care esti un atlet foarte rapid sau care se lupta pentru a castiga un concurs important, nu. Niste incaltaminte sportiva obisnuita este suficienta, mai ales ca suprafata sintetica a pistei amortizeaza impactul asupra incheieturilor.

   

Ti-a placut?

Pentru evenimente similare, te poti inscrie la newsletter-ul nostru.