Tandem. Sau cand nimic nu te poate opri din pedalat

Tandem. Sau cand nimic nu te poate opri din pedalat

Publicat: 12 May 2011 Sporturi: Ciclism

Pasiunea pentru arte martiale a lui Alexandru Racanel i-a adus centura neagra 2 dani si s-a materializat in numeroase victorii in competitii din tara, precum si in obtinerea titlurilor de campion national si vice-campion.

Florin Georgescu este nevazator. Insa asta nu l-a impiedicat niciodata sa duca o viata normala si, mai mult, sa isi depaseasca propriile limite. Asa ca in timp ce isi continua studiile doctorale si de cercetare in educatie si psihologie, reuseste sa transforme pasiunea pentru sport in performanta alaturi de Alexandru, un bun prieten si coechipier.

Cei doi au pus bazele Tandem Association, un ONG care isi propune sa abordeze intr-un mod pragmatic problemele reale ale persoanelor cu deficiente fie ele de vedere sau nu, prin cresterea “awareness-ului” fata de acestea si gasirea de solutii. Asa cum spune si numele, Tandem se bazeaza pe bicicleta (pedalata de doua persoane) in a-si atinge obiectivele. Printre proiectele realizate pana acum se numara: turul Romaniei pe bicicleta tandem realizat de Florin si Alexandru, participarea la Marsul Velorutionarilor / Parcurgerea drumului pana la mare, de 1 mai, impreuna cu Asociatia Bate Saua, alte proiecte culturale sau de strangere de fonduri in perioada Pastelui sau Craciunului, pentru copiii institutionalizati, impreuna cu ASGRES si AIDE.

Din pasiune pentru ceea ce fac si dorinta de schimbare, cei doi si-au propus ca anul acesta sa mai duca la bun sfarsit inca o lista de proiecte. Momentan cei doi se pregatesc pentru participarea ca si echipa la cel putin 3 competitii de ciclism pentru persoane cu dizabilitati pentru a se familiariza cu regulile internationale si participare si organizare: Tour of Belgium (2-5 iunie), Para-cycling Europacup Germany (25-26 iunie) si Trofeo Comune Di Verolanuova, Italia (23-24). Rezultatul participarii se va concretiza in incercarea de a organiza evenimente asemanatoare in Romania.

Tot anul acesta, Florin si Alexandru isi propun sa doboare recordul de viteza la sol cu un autovehicul, pentru ca mai apoi sa faca acelasi lucru in 2012, in Bonneville salt flats, USA, de data aceasta urmarind doborarea recordului mondial.

Insa unul dintre cele mai mari planuri pe termen lung inseamna crearea si sustinerea unui program pilot in Bucuresti si Ilfov prin care sa fie introdus conceptul de ciclism in tandem in randul persoanelor cu deficiente de vedere. In acest fel, se vrea ca bicicleta sa devina o alternativa de transport atunci cand exista conditiile necesare.

S-ar putea scrie multe despre realizarile celor doi de pana acum, si de doua ori mai multe despre ce ar putea sa mai faca. Asta intrucat Tandem inseamna curaj si determinare, pasiune pentru voluntariat si initiativa pentru schimbare. Iar activeromania.ro crede in toate aceste lucruri. Suntem alaturi de Florin si Alexandru in drumul lor pe doua roti!

   

Ti-a placut?

Pentru evenimente similare, te poti inscrie la newsletter-ul nostru.

   
 

Tag-uri