Primul concurs - Antrenamentul

Primul concurs - Antrenamentul

Publicat: 04 May 2011 Sporturi: Ciclism

Nimeni nu s-a nascut ciclist. Nimeni nu s-a suit pe bicicleta si a castigat de prima data Campionatul Mondial sau Turul Frantei. Toata lumea a plecat de la zero cunostinte si le-a dobandit pe parcurs. Tocmai de aceea ti-am pregatit cateva sfaturi legate de antrenamentul pe care ar trebui sa il ai inainte sa iei startul in prima ta competitie de ciclism

Primul lucru de care trebuie sa te asiguri inainte de a participa pentru prima data la o intrecere de ciclism este ca ai iesit de cateva ori la antrenament alaturi de alti ciclisti. Cu cat mai multe antrenamente, cu atat mai bine. Astfel vei fi obisnuit sa evoluezi in compania altor ciclisti si vei stii deja ce sa faci si ce sa nu faci cand esti intr-un grup mare.

Nu este nevoie sa exagerezi cu antrenamentele. Daca te concentrezi prea mult pe a fi un ciclist puternic, s-ar putea sa dai gres. La un concurs de ciclism secretul nu sta doar in forta, ci si in tactica, iar tactica se dobandeste cu timpul, participand la cat mai multe curse. Nu se invata teoretic, ci doar in mijlocul actiunii. Sunt foarte multe aspecte ale unei curse pe care ai tendinta sa le treci cu vederea prima data: trebuie sa stii cand sa te alimentezi, cum sa eviti defectele tehnice, cum sa conlucrezi cu adversarii tai, etc.

Un alt factor important este ca pedalatul sa iti faca placere. Mai ales daca te-ai apucat de putin vreme de ciclism, este important sa te simti bine si te distrezi mergand pe bicicleta cu prietenii tai. Daca faci acest lucru din obligatie, sunt slabe sanse sa mai vrei sa vezi bicicleta a doua oara.

Este o idee excelenta sa parcurgi traseul cursei cu cateva zile inainte de aceasta. Recunoasterea dificultatilor care apar pe parcursul acestuia te poate ajuta sa ai un rezultat mult mai bun decat te asteptai. Vizualizeaza-te pedaland de-a lungul traselui si cum treci peste partile sale dificile. Poti apela si la un prieten de-al tau mai experimentat pentru a-ti arata cateva ponturi care au de-a face cu traseul.

   

Ti-a placut?

Pentru evenimente similare, te poti inscrie la newsletter-ul nostru.

   
 

Tag-uri