Respectul conteaza in bazin

Respectul conteaza in bazin

Publicat: 24 March 2011 Sporturi: Triatlon

Alege un culoar adecvat
De cele mai multe ori, bazinul va fi destul de animat. In cazurile fericite, pentru fiecare culoar va exista o placuta sau un semn care sa specifice viteza sau ritmul de deplasare aproximativ a celor care inoata pe respectivul culoar. In cazul probabil nu vei gasi o asemenea notificare la bazinul unde vei merge, asa ca va trebui sa presupui care culoar va fi mai potrivit ritmului tau de inot. Ultimul lucru care l-ai vrea ar fi sa ii deranjezi pe cei care vor sa se antrenze, asa ca alege culoarul unde se inoata in ritmul care iti convine tie.

Intra in apa in siguranta
Pe cat se poate, incearca sa intri in bazin folosind scara, si nu sarind. Este destul de deranjant sa plonjezi in apa, mai ales daca ai de-a face cu un bazin interior unde este multa lume. In plus, este riscant pentru ca poti sa nu observi pe cineva care inoata pe sub apa si sa va accidentati amandoi. Este foarte important sa iti semnalizezi prezenta in bazin.

Imparte culoarul
Ca sa eviti neintelegerile, intreaba-i pe care deja inoata pe culoar daca mai ai loc si tu. Tine partea dreapta a culoarului cand inoti pentru ca frecvent se foloseste inotatul “in cerc”, adica se inoata pe ambele sensuri pe acelasi culoar pentru a face economie de spatiu.

Depaseste cu grija
Daca cineva doreste sa te depaseasca, te va atinge usor pe picior. In acest caz nu te opri din inotat, ci mentine-ti ritmul. Respectivul om te va depasi in scurt timp. Ideea este ca nu trebuie sa te sperii. Panica este ultimul lucru de care ai nevoie cand esti in apa.

Odihneste-te pe margine
Daca faci o mica pauza, de ordinul catorva guri de aer, poti ramane in bazin, atata timp ca stai pe margine. In schimb, daca vrei sa stai cateva minute, cel mai indicat este sa iesi din bazin.

Intreaba inainte
Daca vrei sa folosesti si vezi la indemana o pluta, niste labe sau palmari, intreaba inainte sa le folosesti. Nu intotdeauna vei stii daca sunt ale cuiva sau sunt puse la dispozitie de administratorii bazinului

   

Ti-a placut?

Pentru evenimente similare, te poti inscrie la newsletter-ul nostru.

   
 

Tag-uri