Alergarea, o arma impotriva kilogramelor in plus

Alergarea, o arma impotriva kilogramelor in plus

Publicat: 21 March 2011 Sporturi: Alergare

Dieta

Principiul este destul de simplu cand vine vorba de slabit cu ajutorul alergarii. Va trebui sa arzi mai multe calorii decat ingerezi. Dar si calitatea dietei este alt factor decisiv. Cauta sa consumi alimente cu un continut ridicat de nutrienti, dar un numar mic de calorii. Un exemplu bun sunt cerealele integrale si fructele.
Mai exista un anumit risc, si anume sa supracompensezi cu mancare. Adica sa mananci si mai mult ca de obicei si sa acoperi numarul de calorii arse. O solutie buna pentru aceste situatii este sa tii un mic jurnal. Astfel poti sa tii evidenta a cat si ce mananci si vei stii unde trebuie sa faci mici ajustari.
De asemenea, nu sari peste masa de dupa antrenament. Este cea mai importanta pentru ca atunci “pui la loc” ce a consumat organismul tau si ii dai ocazia sa se refaca dupa efortul depus.

Alearga regulat

Nu e destul sa alergi o data pe saptamana ca sa ajungi la silueta mult-visata. Chiar daca ai un program incarcat, incearca sa alergi de 4-5 ori pe saptamana. Chiar daca unele sedinte de antrenament sunt mai scurte, fa-le si asa. Pic cu pic se face strop!

Provocarea este cheia succesului

Rutina iti va strica cheful de antrenament. Este o idee buna sa iti gasesti colegi de alergare cu care sa mai schimbi o vorba. De asemenea, poti gasi nenumarate trasee noi in orasul tau care sa te solicite in plus. Un aspect foarte important al sportului este ca trebuie sa iti faca placere si sa te solicite din toate punctele de vedere.

   

Ti-a placut?

Pentru evenimente similare, te poti inscrie la newsletter-ul nostru.

   
 

Tag-uri