Motiveaza-te pentru triatlon!

Motiveaza-te pentru triatlon!

Publicat: 14 March 2011 Sporturi: Triatlon

Succesul in triatlon se bazeaza in mare parte pe motivatie. Este extrem de simplu sa iti propui sa te antrenezi, dar este cu totul alta poveste cand vine vorba sa treci la fapte. Parca nu suna asa bine sa te trezesi cu noaptea-n cap ca sa ajungi la bazin sau sa alergi duminica dimineata cand toata lumea doarme. Si este perfect firesc sa fie un pic mai complicat sa integrezi un plan de antrenament alaturi de un program de munca incarcat. Ca fapt divers, mai mult de jumatate din cei care incep antrenamentele de triatlon renunta dupa cateva saptamani.
Este important sa iti faci un program de antrenament ca sa stii exact ce antrenament vei avea in respectiva saptamana, pentru a nu mai pierde timp sa iei aceasta decizie in ziua cand il vei face. Nu te teme daca pare un pic complicat sa iti construiesti propriul plan de antrenament pentru ca vei putea gasi niste sfaturi pe site-ul nostru.

Nu te impacienta daca va trebui sa sari peste antrenamente din diferite motive. Se intampla oricui. Aceste exceptii sunt permise, atat timp cat nu devin regula. Adevarata problema este daca vei cauta tu motive sa nu mergi la antrenament, caz in care ar fi indicat sa iti reconsideri obiectivele.

Aminteste-ti de ce doresti sa participi la triatlon. Gandeste-te in fiecare zi la beneficiile acestor antrenamente: o forma fizica de invidiat, controlul greutatii si al tensiunii, imbunatatirea activitatii cardiace si multe altele. Plus, nu-i asa ca va fi extraordinar cand vei termina o cursa de triatlon? Toata munca grea va fi rasplatita cu tone de satisfactie. Fa acest exercitiu mental ori de cate ori iti vine sa arunci prosopul.

Este de ajutor sa vizualizezi ce se intampla daca te lasi de antrenamente. Nu este prea estetic sa iti creasca burta, nu este deloc sanatos sa iti lasi inima neantrenata si nici gandul ca nu mai esti ce ai fost odata nu e placut.

   

Ti-a placut?

Pentru evenimente similare, te poti inscrie la newsletter-ul nostru.

   
 

Tag-uri