De ce am nevoie pentru triatlon?

De ce am nevoie pentru triatlon?

Publicat: 04 March 2011 Sporturi: Triatlon

Din cele 3 probe ale triatlonului, sa incepem cu inceputul. Pentru inot, un costum obisnuit special facut pentru asta e suficient, mai ales daca te afli la primele “tangente” cu acest sport. Daca pe parcurs, simti ca vrei ceva mai mult de la tine, iti poti cumpara un costum de inot special facut pentru triatlonisti, care are o intaritura (bazon) in zona sezutului. In cazul in care doresti, mai poti adauga o pereche de ochelari pentru inot sau chiar un costum de neopren, daca trebuie sa inoti in ape mai reci.

Cat despre bicicleta pe care ar trebui sa o folosesti, aici lucrurile sunt un pic mai complexe. Ai putea opta pentru o bicicleta de sosea sau pentru una speciala de triatlon (practic este tot de sosea, dar cu caracteristici de aerodinamica imbunatatite). Prima varianta este destul de accesibila ca pret, mai ales daca iei in considerare si ofertele second-hand. In plus, iti poti cumpara un ghidon special pentru triatlon care te va ajuta considerabil. O bicicleta speciala de triatlon este destul de scumpa si pe deasupra, daca nu faci acest sport la nivel profesionist, nu prea ai cu adevarat nevoie de asa ceva. Si oricum, daca esti un pic atent la produsele din sezonul precedent sau astepti perioada de reduceri, poti pune mana pe niste oferte de nota 10.

Atletismul, desi este ultima proba, nu este si cea din urma. Nu neglija incaltamintea. Confortul talpilor este foarte important, si de acesta depinde in mare masura si sanatatea articulatiilor piciorului tau. Pe cat se poate incearca sa iti cumperi incaltamintea noua si la fiecare 400 – 500 de kilometri alergati sa o schimbi.

   

Ti-a placut?

Pentru evenimente similare, te poti inscrie la newsletter-ul nostru.

   
 

Tag-uri