Mic ghid de conduita pe bicicleta

Mic ghid de conduita pe bicicleta

Publicat: 01 March 2011 Sporturi: Ciclism

Respectul conteaza

Abordarea traseului tau favorit in viteza maxima iti va aduce o bucurie imensa de care iti vei aduce aminte mult timp. Nu uita ca rasplata faptului ca ti-ai depasit din nou limitele implica foarte multe momente periculoase. Nepasarea poate pune in pericol atat pe cei din jurul tau, cat si pe tine. Putina curtoazie va diminua hazardul mersului pe bicicleta si va mari respectul oferit de colegii tai de breasla.

  • In timpul antrenamentelor pe sosea, nu te alatura unui strain fara sa-l intrebi inainte.
  • Inspira incredere! Mergand pe bicicleta la doar cativa centimetri fata de ceilalti, in linie dreapta, vei castiga increderea celor din spatele tau, asa ca, daca sa incepi sa duci trena, semnalizeaza obstacolele ce apar in drum, cum ar fi gropile sau sticlele sparte.
  • Prietene, ai o camera de rezerva? Ajuta-ti colegii de breasla atunci cand au probleme. Ei vor aprecia cu siguranta acest gest la fel ca si tine, daca ai fi in situatia lor.
  • Nu ocupa drumul. Daca trebuie sa te opresti pe o strada sau pe o poteca, stai pe margine pentru a le permite celorlalti sa treaca. Niciodata nu te opri dupa un obstacol!
  • Anunta-ti intrarea! Cand te pregatesti sa intri pe o poteca aglomerata si noroioasa, anunta-ti intrarea pentru a nu-i rani sau a nu-i incomoda pe cei din fata ta.
  • Daca mergi pe o poteca alaturi de un grup de ciclisti, pastreaza o distanta de cel putin doua biciclete intre tine si ceilalti, chiar mai mult cand cobori un deal. E rau atunci cand cazi, dar e si mai dureros cand cineva este nevoit sa treaca cu bicicleta peste tine!
  • Imparte traseul. Daca mergi pe un traseu multifunctional, respecta dreptul celorlalti de a-l folosi. Incentineste cand ii intalnesti, iar daca vii din spate, anunta-ti prezenta ca sa nu fie surprinsi.

Cu aceste reguli simple dar eficiente cu siguranta ca traficul nu va deveni dintr-o data mai ordonat, insa cu siguranta vei lasa o amprenta de bun simt si altruism. Iar maine, poate ca vei fi uimit si tu de o atitudine similara.

   

Ti-a placut?

Pentru evenimente similare, te poti inscrie la newsletter-ul nostru.

   
 

Tag-uri