S-a lansat documentarul “What is extreme?”

S-a lansat documentarul “What is extreme?”

Publicat: 24 January 2011 Sporturi: Ciclism, Alergare, Triatlon, Ski & Snowboard

Filmul va fi disponibil pentru vizionare pe site-ul www.whatisextreme.ro sau pe profilul dedicat in facebook: www.facebook.com/whatisextreme incepand cu data de 10 decembrie.

Extrem inseamna altceva pentru fiecare dintre noi, este o stare de spirit, o atitudine, un stil de viata sau pur si simplu ceva ce nici n-am visat sa experimentam pe propria noastra piele. Extrem este o senzatie pe care oamenii o traiesc si o simt diferit, la intensitati ce variaza. E o ocazie sa poti experimenta frica, admiratia, curajul, procesul de reevaluare a propriilor dorinte si mai mult decat orice, gustul unic al aventurii in forma sa pura, intensa, care iti face venele sa palpite, inima sa tresara si simturile sa se ascuta.

Documentarul “What is Extreme?” a fost supus dezbaterii prin postarea de making off-uri si de scene de la filmari sub forma de mici trailere si initierea de conversatii cu fanii din pagina de Facebook dedicata a filmului: www.facebook.com/whatisextreme.

Uneori, la inceput de drum, e mai important sa pui intrebarile potrivite decat sa ai raspunsuri. Filmul “What is Extreme?” este un demers de initiere a unei conversatii. Este un exercitiu pe care noi am ales sa il facem impreuna cu Geo Stroie si Senior Interactive, simultan cu lansarea unui nou sub-brand in portofoliul Wrigley in Romania – Airwaves Extreme. Pentru a fi credibili, am ales pentru inceput sa punem o intrebare: Ce inseamna Extremul? Intrebarea se adreseaza practicantilor de sporturi extreme, privitorilor sau psihologului. Totul sub forma unui documentar realizat de unul dintre cei mai titrati oameni de “extreme” din Romania – George Stroie, alpinist, fost jurnalist de sport la publicatii specializate, producator de filme de sport extreme. Site-ul filmului si comunicarea din jurul lui sunt pretextele acestei conversatii, sunt puncte de intalnire. Am ales acest subiect pentru ca se potriveste foarte bine cu ceea ce exprima noul produs: senzatie metolata extrema si aventura – a declarat Marian Chiraches, brand manager Wrigley Balkan East.

“In Romania, lucrurile sunt la inceput, dar exista. Sau sunt foarte avansate, dar putin cunoscute. Important pentru acest demers a fost sa vedem care este starea de fapt, care este pulsul fenomenului. Pentru a incepe aceasta conversatie, a trebuit sa punem mai intai intrebarea: “What is Extreme?” Toata lumea aplauda la trick-uri, dar nimeni nu prea vorbeste cu cel care le face. Nici ei nu sunt prea vorbareti. Dar au pareri. Au un motiv pentru care fac ce fac. Si sunt dispusi sa le impartaseasca, daca sunt intrebati. Am decis sa incercam “pe bune”, sa aflam ce gandesc. Ne-am propus sa facem un documentar despre ce inseamna sport extrem – din mai multe perspective. Si sa il dam publicului, care sa isi exprime parerea. Cu oameni reali, in situatii concrete, in mediul in care se manifesta ei firesc. Astfel au reaparut in viata noastra oameni pe care ii stiam de mai multa vreme: Miez (biker trial), Neghi (catarator), Uskat (skater), Limba (catarator), Mili (roler), Kid (biker down hill), Titi (slack line), Sparco (biker).
Sportul extrem este inca o zona obscura spre excentrica a manifestarilor urbane.

Perspectivele asupra acestui fenomen sunt polarizate excesiv. Initierea unei conversatii in aceasta directie presupune un exercitiu simplu – acela de a merge direct la sursa si de a afla ce inseamna pentru fiecare. Este ceea ce am incercat prin acest documentar, ca un punct de plecare, ca una dintre posibilele discutii pe marginea acestui subiect” a declarat George Stroie, realizatorul documentarului.

Sursa:liberinmiscare

Liberinmiscare

 

Foto

 

Ti-a placut?

Pentru evenimente similare, te poti inscrie la newsletter-ul nostru.

   
 

Tag-uri